streda 9. júla 2014

O BLOGU

Nápad na tento blog vznikol, ako inak, pri posedení na káve. Prekvapilo ma, čo je v našom prešporskom kaviarenskom svete považované za normu, pomerne vzdialenú štandardu chuťového kávového zážitku.  

Oceňujem tipy na dobré podniky, s obsluhou, ako má byť, s kvalitne pripravenou kávou, správne skladovaným a servírovaným vínom. Bavia ma tie so zaujímavým konceptom či originálnym produktom, zaujímavými dezertami. Páči sa mi využívanie sezónnych a lokálnych zdrojov. Otrávená som z protivnej obsluhy, prepálenej kávy, rozšíreného "pressa", cappucina so škoricou a rozkvaseného, teplého, či inak nesprávne servírovaného vína.

O čom blog je:

Cieľom je prinášať recenzie a články, ponúkať dobré tipy, diskutovať o úrovni servisu a upozorňovať na kaviarenské či reštauračné nešvary. Blog je o informáciách ohľadom kávy, vína, ich servisu, o štandardoch obsluhy. Taktiež je o dojmoch z konkrétnych kaviarní a reštaurácií v Bratislave a občas i mimo nej. Je o odporúčaniach i kritike, otvorený diskusii. Občas je konštruktívny. Občas je cynický. Je o poctivej kaviarenskej práci a jej podpore. A takisto je o upozornení na podniky, kde to tak úplne nie je s kostolným poriadkom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára